Greitas atsakymas yra toks: nuo keturių iki penkių minučių, kol suminkštės. Tačiau kiaušinių virimo laikas priklauso nuo daugelio veiksnių - asmeninių pageidavimų, nuo to, ar kiaušiniai yra šaldomi, jų dydžio ir net naudojamos puodo tipo.
Nesvarbu, ar jums labiau patinka minkštas, ar kietai virtas, mes sudarėme sąrašą paprastų instrukcijų, kaip kiekvieną kartą gauti puikių virtų kiaušinių.
Minkšti virti kiaušiniai turi tekančius trynius, tačiau baltymai yra tvirti.
Vidutiniškai virti kiaušiniai turi kietesnį, kreminį auksinį trynį, kuris vis dar yra šiek tiek skystas, o baltymas lieka tvirtas.
Kietai virti kiaušiniai turi tvirtus trynius ir baltymus. Venkite jų virti per ilgai, kitaip baltos spalvos baltymai sukietės ir taps guminiai. Kai kiaušiniai gaminami kietai, nerekomenduojama naudoti šviežių kiaušinių, nes juos sunku nulupti.
Taigi, ar kiaušinius dėti į vandenį, kai jis jau verda, ar įdėti į šaltą vandenį, o paskui užvirinti? Apie tai daug diskutuojama, nes kai kurie žmonės linkę tai daryti savaip, tačiau sutarimas rodo, kad pirmiausia reikia užvirinti vandenį, o ne pradėti šaltai. Tai gali būti dėl lėtai šildančio vandens, dėl kurio membrana prilimpa prie apvalkalo, o tai apsunkina lupimą.